Diós mártás

ekkor

 

 

Bármilyen egyszerű párolt vagy sült húst ünnepivé varázsol a diós mártás. Grillezett húsokhoz, párolt zöldségekhez is illik.

Hozzávalók 4 főre:

  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 mk szerecsendió
  • só-, bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A darált diót az olvasztott vajon kissé megpirítjuk, felöntjük a borral és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és a szerecsendiót is hozzáadjuk. Néhány percig forraljuk, ezalatt szépen besűrűsödik.
Ajánlott receptem: Csirkemell provancei fűszerezéssel, diós mártással

 

 

2 hozzászólás Szólj hozzá

  1. Kiss János szerint:

    Egy kérdés édes vagy száraz bor?

  2. Sylvia szerint:

    Én száraz bort használtam, de ízlés dolga, lehet édessel is. 🙂

Hozzászólás a(z) Kiss János bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük