Rozmaringos mézes-barackos pulykamell

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Szerintem ez egy csodálatos ünnepi étel.
Természetesen csirkemellből vagy más húsból is készíthető, és ami lényeges, nyáron mindenképpen friss őszibarackból. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg pulykamell filé
  • 1 doboz (460 g) őszibarack konzerv, vagy kb. 6 db szép, érett őszibarack
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 4 ek olivaolaj
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 1-2 ág friss rozmaring
  • 1 db lilahagyma
  • 5 ek méz
  • 4 ek almaecet
  • 1 tk dijoni mustár

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított őszibarackot kimagozzuk és felkockázzuk. A pulykamell szeleteket enyhén klopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük. Közepes lángon, fedő alatt, kevés vizet hozzáadva az olivaolajon mindkét oldalát megsütjük. Ugyanebben a serpenyőben az olajhoz adjuk a kockára vágott lilahagymát. Kicsit megfonnyasztjuk, majd a szintén kockázott őszibarackot is beletesszük. Meglocsoljuk az almaecettel és a mézzel, ízesítjük a rozmaringgal és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az őszibarackot puhára főzzük, majd a hússzeleteket is visszarakjuk a serpenyőbe. Az ízletes, fűszeres szafttal meglocsoljuk a húsokat és jól összemelegítjük.
Sokféle köretet el tudok képzelni hozzá: hasábburgonyát, burgonyafánkot, krokettet, vagy akár jázminrizst is.

 

 

Egy hozzászólás Szólj hozzá

  1. Kiss János szerint:

    Egyre jobb ételek ,főleg gyümölcsökkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük