Húsos taco penne

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ha szeretitek a bolognai szószos ételeket, akár például saját repertoáromból a Bolognai spagetti, Lasagne, vagy Bolognai rakott krumpli, akkor ezt a mostani ételt imádni  fogjátok. A taco fűszerkeverékkel igazán ínycsiklandó tésztás ételt varázsolhatunk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg penne tészta
  • 2 doboz (400 g) darabolt paradicsom
  • 5 ek paradicsom püré
  • 1 db vöröshagyma
  • 7 ek taco fűszerkeverék
  • 3 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 20 dkg vörös vagy világos cheddar sajt

 

 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágjuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húsokat és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Ezután a paradicsom pürét kissé lepirítjuk vele pár perc alatt. Majd beleöntjük a darabolt konzerv paradicsomot. Ha túl nagy darabok vannak benne, akkor vágjuk kisebbekre a paradicsomokat. A taco fűszerkeverékkel is megszórjuk és körülbelül 45 perc alatt megfőzzük a ragut. Ez idő alatt a penne tésztát al dente-re főzzük, körülbelül 7-8 perc alatt.  ( Ne legyen túl puha semmiképpen! )  A főzővízből egy keveset tegyünk majd félre.  Amikor a ragu és a tészta is elkészült, egy nagy tálban összekeverjük. Ha szükséges akkor adunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből is.

Egy hőálló tálba vagy tepsibe átöntjük, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. A lényeg, hogy a sajt aranybarnára süljön rajta.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük