Roppanós zöldségek és csirkemell egy isteni finom, fehérboros, tejszínes, krémes szószban. Párolt gombával a tetején.
Ajánlom nektek sok szeretettel, videót is készítettem róla, nálunk nagy sikere volt.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- 2 ek liszt
- 2x 5 dkg vaj
- 5-6 szál újhagyma
- 5 db sárgarépa
- 20 dkg zöldborsó
- 30 dkg gomba
- 2 dl zöldségleves
- 1 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 3-4 ek olaj
- só-, bors ízlés szerint
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a liszttel megszórjuk és összeforgatjuk. Egy serpenyőben forrósítunk körülbelül 5 dkg vajat és az olajat, valamint a csirkecsíkokat is hozzáadjuk. Puhára pároljuk, majd kiszedjük a serpenyőből és félrerakjuk. Ugyanebben az edényben a karikára vágott újhagymát pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén karikára vágott sárgarépát. Együtt pároljuk körülbelül 10 percig és a zöldséglevessel, valamint a borral felöntjük. Amikor puha lett a répa, a tejszínt is hozzáadjuk. Pár perc alatt összeforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával. Hozzákeverjük az előzőleg megpárolt csirkecsíkokat és így együtt készre főzzük az ételt. Az utolsó 10 percben a zöldborsót is raguhoz keverjük. Egy másik serpenyőben a maradék vajon a szeletekre vágott gombát megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Az ízletes zöldséges ragut, rizzsel tálaljuk és a tetejét a párolt gombával szórjuk meg.
Saját recept videóm: