Csirkemell saslik

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A nagy nyári grillpartik egyik elengedhetetlen fogása a rablóhús vagy más néven saslik. Természetesen nyáron a grillen készítem, télen viszont a sütőben. Rengeteg változata létezik, kétszer nem készítem én sem ugyanazt. A pillanatnyi ihletünk és a rendelkezésre álló alapanyagok határozzák meg, hogy mit alkotunk. Igazi ízorgia lehet a végeredmény. Érdemes próbálkozni bátran :).

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csirkemell
  • 3 pár debreceni
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 4-5 db lilahagyma

A páchoz:

  • só-, bors ízlés szerint
  • fél csomag grill fűszersó
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk fokhagymasó
  • kb. 3 ek olaj

8 db sasliknyárs vagy hurkapálcika

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet felkockázzuk és hozzáadjuk a fűszereket: a grillfűszert, a kakukkfüvet, fokhagymasót, sót és borsot. Egy kevés olajat adunk hozzá, jól elkeverjük és pár órára a hűtőben állni hagyjuk.
A kolbászt karikára, a szalonnát vastagabb csíkokra és a lilahagymát is nagyobb darabokra vágjuk. Ezután a hozzávalókat váltakozva egy-egy bambuszpálcára vagy saslik nyársra tűzzük. (Fűszeres csirkemell, szalonna, debreceni, hagyma, stb…) Amikor elkészültek a nyársak, mehetnek is a grillrácsra. A lényeg, hogy kívül ropogós, de belül puha, megsült húst kapjunk.
Aki sütőben szeretné megsütni, akkor a sütőt 180 fokra (vagy légkeveréses sütőben 170 fokra) előmelegítjük és körülbelül 25 percig sütjük, majd 200 fokon megpirítjuk még a tetejét.
Hasábburgonyával és salátával tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük