Skip to content

Spárga krémleves

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Tavasszal megjelenik a piacokon a spárga, és húsos kötegekben kelleti magát, próbálja felkelteni a háziasszonyok figyelmét! 🙂
Sokan mégsem vesznek belőle, esetleg tartanak is tőle. Általában zöld és fehér spárga kapható nálunk. A spárga kalóriaszegény étel, nem tartalmaz zsírt és koleszterint, viszont magas a rosttartalma. Ízletes köretek, előételek és leves is készülhet belőle.
Jöjjön most az utóbbi, egy ízletes leves zöldspárgából. Íme:


Hozzávalók 4 főre:

  • Kb. 1,5 liter zöldségleves
  • 50 dkg zöldspárga
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 cs petrezselyemzöld

 

 

Elkészítés:

A megmosott spárgák fejrészét kb. 4-5 cm hosszúságban levágjuk és félretesszük. A szárát az esetleges fás részektől megtisztítjuk és daraboljuk. Egy fazékban a vajat felhevítjük, és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük benne. Ezután hozzáadjuk a spárga szárát és a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Felengedjük a zöldséglevessel, és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük a levest, majd újraforraljuk és beledobjuk a spárgák félretett gyenge fejrészét is. Kb. 5-10 perc alatt roppanósra főzzük, közben ízesítjük még ízlést szerint sóval, borssal, ételízesítővel. A végén a tejszínt is hozzáadjuk (ha nem elég sűrű, akkor a tejszínt előbb egy evőkanál étkezési keményítővel elkeverjük), pár perc alatt összefőzzük. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük