Sonkás – főtt tojásos melegszendvics finomság

ekkor
Print Friendly, PDF & Email
A melegszendvicseket nagyon szeretem, a bőséges választékuk miatt, mivel rengeteg alapanyagból akár egy könnyű, gyors reggelit vagy vacsorát varázsolhatunk.
Vendégvárásra is kiválóan alkalmas. 
A krémeket akár előzőleg is elkészíthetjük és a hűtőben pihenhet, amíg a vendégek megérkeznek. Íme egy változat:

Hozzávalók 4 főre:
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg fokhagymás csirkemell sonka
  • 2 db főtt tojás
  • 2 dl tejföl (20 %-os)
  • 1-2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 2-3 szál újhagyma

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.
A sonkát szintén felkockázzuk.
Az újhagymát szeletekre vágjuk.
A tejfölt alaposan kikeverjük a mustárral és a majonézzel. Ízesítjük ízlés szerint: borssal és ételízesítővel.
A sajtot lereszeljük, egy részét félretesszük (a szendvicsek tetejére), másik részét pedig a masszához adjuk.
Az összes alapanyagot elkeverjük és vastagon, az előzőleg felszeletelt kenyerekre halmozzuk. A tetejét reszelt trappista sajttal megszórjuk.
A sütőt kb. 180-200 fokra előmelegítjük és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük