Serpenyős gombás-tojásos bőségszendvics

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

Hétvégén szeretem a ráérős, bőséges reggeliket! 🙂
Itt a zöldségek és a tojás egy finom szósszal társul: 
majonézes alapú, amit a fokhagyma és a worchester szósz igazán különlegessé varázsol!


Hozzávalók 4 főre:

A szendvicshez:

  • 5 dkg teavaj
  • 4 szelet toast kenyér
  • 4 szelet sajt (toast)
  • 8 szelet bacon
  • 4 db tojás
  • 4 szál újhagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 ek napraforgó olaj
  • só, bors
  • (tálaláshoz ízlés szerint paradicsom, paprika, uborka)

A szószhoz:

  • 160 g majonéz
  • 1 ek mustár
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek worcestershire-szósz
  • 1 gerezd fokhagyma (préselt)
  • 1 kk négyszínű bors (durvára darált)

Elkészítés:

A felszeletelt gombát megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A baconcsíkokat egy serpenyőben kevés olajon kis lángon kiolvasztjuk, szintén félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, rádobjuk a kenyérszeleteket pirulni. Ha az egyik oldal megpirult, átfordítjuk, mindegyikre helyezünk egy-egy szelet sajtot, és olvadni hagyjuk, míg a kenyerek másik oldala is elkészül.
Egy másik serpenyőben kevés olajat hevítünk, beleütjük a tojásokat, tükörtojást készítünk.
A szószhoz minden hozzávalót jól összekeverünk (nem árt néhány órával előbb elkészíteni és hűtőben hagyni, hogy az ízek összeérjenek).
Minden szelet sajtos kenyérre teszünk 2-2 szelet sült bacont, 1 tükörtojást, párolt gombát és bőségesen megszórjuk a karikára vágott újhagymával. A végén a szósszal meglocsolva friss zöldségekkel tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük