Skip to content

Nutellás fehércsokoládés torta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy sütés nélküli torta a csokoládé és a nutella kedvelőknek.
Egyszerű elkészíteni és nagyon finom.

Hozzávalók:  ( 24 cm-es tortaformához ) 

a torta alaphoz:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 2 ek porcukor
  • 15 dkg vaj

a fehércsokis krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2 ek porcukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló

a nutellás krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg nutella
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló

a tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín

 

 

Elkészítés:

A kekszet megdaráljuk vagy már eleve daráltat veszünk. A vajat megolvasszuk és összekeverjük a darált keksszel.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. Az aljára kanalazzuk a kekszmasszát és egy kanál hátuljával belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig a krémeket elkészítjük.
A nutellát mikróban kissé felmelegítjük. Hozzáadjuk a mascarponét. Az 5 dl habtejszínt a 4 darab habfixálóval kemény habbá verjük. Ezután ketté osztjuk. Az egyik felét a nutellás krémhez keverjük.
A világos krémhez a fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és az olvasztott csokival. Ezután a maradék tejszínhabot is belekeverjük.
A torta tetejéhez a csokis réteghez a habtejszínt felmelegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt étcsoki darabokat. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Kicsit hűlni hagyjuk.
Összeállítjuk a tortát: a keksz alapra rátesszük a nutellás krémet. Erre jön a világos krém. Mindkettő krémből egy keveset tegyünk félre a díszítéshez! Végül a torta tetejére csorgatjuk az étcsokis tejszínt és szépen elkenjük a tetején. A félretett krémmel feldíszítjük a tortánkat.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük