Ez a nagyon krémes, mogyoróvajas, puha piskóta remek választás lehet akár az ünnepi asztalra is. Nagyon finom és könnyen elkészíthető, mégis különleges sütemény.
Hozzávalók 4 főre:
A piskótához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- fél csomag sütőpor
- 6 ek víz
- 3 púpozott ek holland kakaópor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg mogyoróvaj
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
A díszítéshez:
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 ek mogyoró
- 2 ek porcukor
Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A lisztbe belevegyítjük a kakaóport és a sütőport, majd összeállítjuk a piskótát. A tojássárgájába több részletben egy keverőlapáttal, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot és a lisztes keveréket is. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, 180 fokon körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen egy tiszta konyharuhába fordítjuk és feltekerjük, hogy a töltésnél ne törjön majd.
Elkészítjük a krémet: a mogyoróvajat egy robotgéppel átkeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot. A hideg habtejszínt habbá verjük és beleforgatjuk a mogyoróvajas krémbe.
A kihűlt piskótát kiterítjük, megkenjük a krémmel és újra feltekerjük. A tetejére olvasztott étcsokoládét csurgatunk, megszórjuk porcukorral és apróra vágott mogyoróval.