Krumplis tészta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

Más néven: Gránátos kocka
A krumplis tészta finom, olcsó, egyszerű és laktató étel. Csemege vagy kovászos uborkával tökéletes fogás hétköznapra.
Igazi magyaros fogásról van szó, máshol nem nagyon ismerik a krumpli és a tészta kombinációját.

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 1 cs fodros kockatészta (50 dkg)
  • 1 kg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 5-10 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1-2 ek olaj

 

 

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben a kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, ha szükséges hozzáadjuk az 1-2 ek olajat. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, ezzel így pár percig kevergetve pirítjuk. A tűzről lehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy szűken ellepje (kb. 4-5 dl víz elég, óvatosan, mert nem levest főzünk). Sózzuk, borsozzuk és lefedve puhára főzzük. Közben előírás szerint a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A megfőtt burgonyát a serpenyőben, krumplinyomóval jól összetörjük. Ebbe a paprikás masszába belekeverjük a kifőtt tésztát. Ha szükséges még ízesítjük, én szeretem kicsit borsosabban. Kovászos ubival tálaljuk.

Tipp: Régen a nagymamám házi tésztát készített és nem a boltban vásárolta. Ha van rá lehetőség, érdemes így is kipróbálni, ebben a mai világban is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük