Skip to content

Húspástétom

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A vasárnapi húslevesnek nálunk nagy hagyománya van, készülhet akár tyúk, disznó vagy marhahúsból. Ha tyúkból vagy disznóból készül a leves, akkor próbálom, hogy bőséges legyen a hús mennyisége (ha kell eldugom a család elől) mivel a főtt húsból szívesen készítem ezt a pástétomot.

(Esetleg maradék sültekből szintén ízletes pástétom készíthető.)
Hozzávalók 4 főre:
  • 40 dkg főtt hús (csirke vagy sertés)
  • 3 főtt tojás
  • 2-3 kk mustár
  • só, bors (ízlés szerint)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst kézzel leszedjük a csontokról, apróra vágjuk.
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, a hús mellé daraboljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott vöröshagymát és a fűszereket, valamint ízlés szerint a tejfölt (ki mennyire krémesre szeretné készíteni).
Elektromos aprítóval összeturmixoljuk. A végén hozzákeverjük a felaprított petrezselyemzöldet. Néhány órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Pirított toast kenyérrel és tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.

Én most főtt tyúkhúsból készítettem el.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük