Húspástétom

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A vasárnapi húslevesnek nálunk nagy hagyománya van, készülhet akár tyúk, disznó vagy marhahúsból. Ha tyúkból vagy disznóból készül a leves, akkor próbálom, hogy bőséges legyen a hús mennyisége (ha kell eldugom a család elől) mivel a főtt húsból szívesen készítem ezt a pástétomot.

(Esetleg maradék sültekből szintén ízletes pástétom készíthető.)
Hozzávalók 4 főre:
  • 40 dkg főtt hús (csirke vagy sertés)
  • 3 főtt tojás
  • 2-3 kk mustár
  • só, bors (ízlés szerint)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A húst kézzel leszedjük a csontokról, apróra vágjuk.
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, a hús mellé daraboljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, az apróra vágott vöröshagymát és a fűszereket, valamint ízlés szerint a tejfölt (ki mennyire krémesre szeretné készíteni).
Elektromos aprítóval összeturmixoljuk. A végén hozzákeverjük a felaprított petrezselyemzöldet. Néhány órát hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Pirított toast kenyérrel és tetszőleges zöldségekkel tálaljuk.

Én most főtt tyúkhúsból készítettem el.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük