Skip to content

Cajun mézes vajas lazac

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A cajun a francia és a déli konyhai stílus keveréke. Természetesen egy előre csomagolt Cajun fűszer keveréket is vásárolhatunk, de mi is elkészíthetjük. Nagyon ízletes, jól használható lazachoz , rákhoz vagy húsok pácolásához is.

 

Hozzávalók: ( 4 főre )

  • 4 db lazac filé
  • só. bors ízlés szerint
  • 6 ek vaj
  • 3 ek olaj
  • 5 ek méz
  • 0,5 cs friss petrezselyemzöld

a cajun fűszerkeverékhez:

  • 2 ek fokhagymapor
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk cayenne bors
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 1 tk chili paprika
  • 1 mk só

 

 

Elkészítés:

A szálkát eltávolítjuk a lazacfiléből , ha esetleg lenne még benne. Megmossuk és egy tálba tesszük. Papírtörlővel szárazra töröljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A Cajun fűszerkeverék hozzávalóit egy tálban elkeverjük. A vajat habosra keverjük és a mézet hozzáadjuk, valamint egy evőkanál fűszerkeveréket. ( A maradékot egy zárható edényben elrakjuk és hónapokig felhasználható! ) Előmelegített grillsütőn vagy grillserpenyőben sütjük a lazac mindkét oldalát körülbelül 5 percig. Ezután minden szelet, mindkét oldalát, bőségesen megkenjük a fűszeres vajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk körülbelül 4 percre. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, frissen tálaljuk. Röszti burgonyával tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük