Párolt vöröskáposzta

ekkor
Print Friendly, PDF & Email


Egy ínycsiklandó sült mellé az egyik legjobb köret, amit készíthetünk a káposzta, egyrészt mert finom, másrészt mert egészséges és harmadrészt persze azért is, mert viszonylag hamar elkészül. Lehet fehér, vagy vörös káposztából készíteni a dinsztelt káposztát. A vörös káposztában rengeteg vitamin van, antioxidánsokban gazdag és jelentős mennyiségű ásványi sót és fehérjét is tartalmaz. 
Én sültek mellé előszeretettel készítem.

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 1 fej vörös káposzta
  • kb. 3 ek olaj
  • kb. 3-4 ek cukor
  • só-, bors-, ecet-, őrölt kömény ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit leszedjük, majd a többit legyaluljuk, vagy vékony laskára vágjuk. Sózzuk be ízlés szerint, ezután tegyük félre 15 percre. Miután letelt az idő, egy mélyebb serpenyőben hevítsünk olajat és karamellizáljuk meg rajta a cukrot. Ha már picit megbarnult, keverjük hozzá a káposztát, ízesítsük borssal, őrölt köménnyel és ecettel, majd egy kis vizet öntsünk hozzá (kb. 1 dl). Fedjük le és kb. 30 perc alatt pároljuk puhára. (Érdemes kóstolgatni, és ki-ki ízlés szerinti állagúra párolja a káposztát. Én jobban szeretem, ha kicsit még roppanós.)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük