Zöldborsós sertésragu

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Nagyon várom mindig a tavaszt, a sok napsütéssel és friss zöldségeivel. Ilyenkor ezt az ételt is friss, zsenge borsóból készítem. Természetesen máskor mirelitből készül és így is nagyon finom.

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 5 ek olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek Piros Arany
  • 1 ek liszt

 

 

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd kis lángon megdinszteljük a hagymát. A húst kockákra vágjuk és hagymához adjuk. Néhány percig, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és a pirospaprikával meghintjük. Ízesítjük a paprikakrémmel. A zöldborsót is hozzákeverjük. Öntünk hozzá körülbelül 4-5 dl vizet és elkeverjük. Lefedve, takarék lángon körülbelül 20 perc alatt puhára főzzük. Végül a lisztet 1 dl vízzel simára keverjük és besűrítjük vele az ételt. Pár perc alatt összeforraljuk.
Petrezselyemmel megszórt rizzsel tálaltam.  Szerintem galuskával is nagyon finom, ajánlom így is kipróbálni.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük