Tzatziki saláta

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Vagyis joghurtos-fokhagymás uborkasaláta, amit Görögországban és Törökországban előszeretettel fogyasztanak. Előételként, salátaként is kitűnő és egyben az eredeti görög gyros kihagyhatatlan ízesítője, kísérője.Hozzávalók 4-5 főre:

  • 1 kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • opcionálisan 1 tk tzatziki fűszerkeverék
  • 2,5 dl görög joghurt (fontos, hogy jó minőségű legyen)

 

 

 

Elkészítés:

Az uborkát tökgyalun lereszeljük vagy vékony karikára szeletelt uborkát még csíkokra vágjuk.
Megsózzuk és állni hagyjuk egy kevés ideig, hogy a levét kieressze.
A tenyerünk segítségével jól kinyomkodjuk a levét, és áttesszük egy másik tálba.
A kinyomott fokhagymát a joghurthoz keverjük és ízlés szerint sóval, borssal, és akinek van otthon, tzatziki fűszerkeverékkel ízesítjük. Végül az uborkához adjuk és jól összekeverjük. Hűtőben pár óráig állni hagyjuk.

 

 

 

1 thought on “Tzatziki saláta”

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük