Szedres joghurtkocka

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Az egyik kedvenc nyári gyümölcsöm a szeder. Természetesen csak az eper és a málna után, de ezt már többször is hangoztattam itt. Ez egy nagyon finom joghurtos, gyümölcsös sütemény.

Hozzávalók 5-6 főre (tepsi méret kb. 32×24 cm)

A piskótához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 púpozott ek liszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 cs sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg natúr görög joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs habfixáló
  • 1 cs Dr. Oetker Expressz Zselatin Fix
  • 25 dkg szeder

 

 

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral. A lisztet egy másik tálba szitáljuk, és összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojások sárgájára rászórjuk a liszt felét, majd rátesszük a tojásfehérjét, és ráhintjük a tetejére a maradék lisztet. Óvatosan összedolgozzuk egy fakanállal úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze.
A masszát, egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
A megsült piskótát kis ideig a sütőben hagyjuk hűlni, majd kiborítjuk, és lehúzzuk a sütőpapírt róla. Visszatesszük a tiszta tepsibe a tésztát. Fontos, hogy a sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik!
Elkészítjük a krémet. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A joghurtot simára keverjük a porcukorral.
Ezután hozzákeverjük a zselatin fixet, és a tejszínhabot.
A kihűlt piskóta tetejére öntjük a joghurtos krém felét. Egyenletesen megszórjuk a tetejét a szederrel (Egy keveset tegyünk félre a tetejére díszítésnek.) Ráöntjük a joghurtos massza másik felét is, és mehet pár órára a hűtőbe.
Amikor kezd dermedni, díszítsük a tetejét a maradék szederrel. Kockára vágjuk, és már tálalhatjuk is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük