Skip to content

Raffaello

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Hófehér és kifinomult, sütés nélküli desszert. A Raffaello golyó kívül-belül kókuszos, ráadásul a belsejében egész szem mandula van. Az egyik legnépszerűbb édességünk házi változata.
Egyszerűen elkészíthető, csábító és nagyon finom. Szépen becsomagolva, akár ajándékba is adható. 

Hozzávalók: (4 főre)

  • 18 dkg tejpor
  • 7-8 dkg porcukor
  • 60 ml víz
  • 8 dkg vaj
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 1 ek mandula aroma
  • 8 dkg mandula

 

 

 

Elkészítés:

A vízből és a porcukorból szirupot főzünk. Egy nagyobb tálba tesszük a tejport. Hozzáadunk 8 dkg kókuszreszeléket, a puha vajat, a mandula aromát, valamint a cukorszirupot. A masszát összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük körülbelül 10 percre, hogy könnyedén formázható legyen. Kis gombócokat formázunk belőle (nekem 18 darab lett ebből a mennyiségből) melyek közepébe egy-egy szem mandulát teszünk. Végül a maradék kókuszreszelékben meghempergetjük őket. Fogyasztás előtt érdemes egy kis időre a hűtőbe tenni a Raffello golyókat.

 

 

2 thoughts on “Raffaello”

Hozzászólás a(z) Kiss János bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük