Karácsonyi fahéjas-diós csillagok

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egy kiváló ünnepi aprósütemény, diós, fahéjas, egyszerűen ellenállhatatlan! Nagy előnye az is, hogy az ünnepi készülődésben, előre elkészíthető és a maradék tojásfehérjéket egy szuper receptben hasznosíthatjuk. Lezárt dobozban tárolva, napokkal később is ugyanolyan finom, sőt még lehet finomabb is, mint frissen.
Csillagos ötös a csillagos sütemény! 🙂


Hozzávalók 4-6 főre, kb. 45 darab közepes méretű:

  • 50 dkg darált dió, vagy mandula
  • 25 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • kb. 5 ek liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kb.  3 tk fahéj



Elkészítés:


A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a porcukrot kanalanként hozzáadjuk, közben pedig robotgéppel folyamatosan keverjük. A kemény, cukros habból egy tálba félreteszünk 7-8 evőkanállal, a végén ezzel fogjuk megkenni a csillagokat. A darált diót vagy mandulát, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a lisztet hozzáadjuk a habhoz és jól elkeverjük. Egy jól gyúrható masszát kell kapjunk. A tésztát porcukorral beszórt nyújtódeszkán kb. fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk és csillagokat szúrunk belőle. A kiszúrt csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük 120 fokra, majd kb. 15 percig sütjük a sütiket. A sütőből kivéve mindegyik tetejét megkenjük a félretett tojáshabbal és tegyük vissza további 5 percre a sütőbe. Pici fahéjjal és / vagy cukorgyöngyökkel megszórva kínáljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük