Skip to content

Gombamártás II.

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Dobd fel ezzel a krémes, tejszínes gombamártással a szárazabb fogásokat!
Remek kiegészítője lehet sülteknek, párolt húsoknak és tésztáknak is. Egy ízletes mártással a legunalmasabb ételek is új életre kelnek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk Piros Arany paprikakrém
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 tk étkezési keményítő

 

 

 

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A tűzről félrehúzzuk és megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük egy kevés vízzel. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal és a paprikakrémmel. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt is. Pár perc alatt összerottyantjuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük