A Fettucini Alfredo egy igazi klasszikus olasz tésztaétel. Ezt a finom tejszínes, vajas, parmezános szószt nevezzük Alfredonak. Az éttermekben ezt a szószt, csak az asztalnál szokták a meleg tésztához keverni, hogy ne ragadjon össze. Ez a tészta a fettucini. Roppant egyszerű, mindössze negyed óra alatt megvan. Viszont nagyon finom és laktató.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg metélt tészta
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg reszelt parmezánsajt
- só-, bors-, szerecsendió ízlés szerint
- 5 dkg vaj
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük. A tejszínt melegíteni kezdjük, hozzáadjuk a parmezánt és a vajat. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, majd takarék lángon még körülbelül 5 percig főzzük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A kifőtt metélt tésztát a szósszal elkeverjük, a tetejére még egy kis parmezánt reszelünk és megszórjuk az apróra vágott, friss petrezselyemzölddel.
Tipp: Tehetünk bele kockára vágott sonkát vagy szalonnát, amit kisütünk és a szószhoz keverünk.