Camembert sajttal töltött karaj diós rukkola salátával

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez a nemespenész borította, krémesen lágy közepű sajt, mesés múltra tekint vissza. Manapság már csak bizonyos tájegységeken előállított sajtot nevezhetnek camembertnek. A camembert előállításához normandiai vidékről származó, magas zsírtartalmú, fehérjékben és vitaminokban gazdag tehéntejet szokás használni. Ezt a sajtot leggyakrabban magában, almával, szőlővel, dióval, vagy akár pisztáciával és esetleg kevés balzsamecettel, mézzel megcsorgatva szokás fogyasztani. Korábban egy isteni szendvicset osztottam meg veletek: Camembert sajtos almás diós melegszendvics
Most jöjjön egy ízletes frissensült:


Hozzávalók 4 főre:

  • 8 szelet karaj (kb. 80 dkg)
  • 2 doboz (2 x 12,5 dkg) camembert sajt
  • só-, bors ízlés szerint
Panírozáshoz:
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
Sütéshez:
  • kb. 4-5 dl olaj

 

Elkészítés:

A megtisztított és kiklopfolt karajszeleteket sózzuk, borsozzuk. 4 darab kiterített hússzeletre tesszük a tetszőlegesen felszeletelt sajtot:

 

 

Majd mindegyiket egy másik hússzelettel beborítjuk. Hústűvel és / vagy fogvájóval megtűzzük:

 

 

Ezután szokásos módon bepanírozzuk. (Liszt, tojás, prézli.)
Bő olajban, közepes lángon, hogy átsüljön, kisütjük a húsokat.
Könnyed salátára vágytam, ezért most egy ízvilágban ehhez az ételhez passzoló diós rukkola salátát készítettem mellé).

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük