Skip to content

Aszalt szilvával és almával rakott csirkemell

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A csirkemellet mi nagyon szeretjük, mert könnyű és változatos ételek készíthetők belőle.
Az aszalt szilvának a különleges ízvilága, még a néha unalmasnak tűnő egyszerű csirkemellet is „megvadítja” és bármilyen ünnepi alkalomra, családi eseményre, vagy akár egy romantikus vacsorára is elkészíthetsz! Az almaszeletekkel és fahéjjal rakott husit, imádni fogja mindenki, és ideális vendégváró, akár a karácsonyi ünnepi asztalon is.


Hozzávalók (4-5 főre):

  • kb. 70 dkg csirkemell
  • 4 ek olaj
  • só-, bors-, fahéj ízlés szerint
  • 2-3 db alma
  • kb. 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg füstölt karavánsajt
  • 25 dkg bacon

 

 

Elkészítés:


Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. A megtisztított, megmosott húst kisebb szeletekre vágjuk. Olajon mindkét oldalukat néhány perc alatt elősütjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és kevés fahéjjal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az almát héjastól szépen cikkekre, a sajtot kb. fél centi vastag szeletekre vágjuk. Az elősütött csirkemellet egy nagyobb jénai tálba átszedjük. A visszamaradt fűszeres olajra öntjük a tejszínt és kb. egy perc alatt átmelegítjük. A húsra tesszük az almaszeleteket, majd a lecsepegtetett aszalt szilvát elrendezzük a tetején. A fűszeres tejszínnel meglocsoljuk. Ezután sajtszeletekkel beborítjuk és a tetejére a bacon szeletek következnek. Az előmelegített sütőben (légkeveréses) kb. 30 percig sütjük, majd még 15 percig alsó-felső sütésen.
Sokféle köret finom lehet hozzá. Én az ünnepi jellegét a fenséges – a neve is ezt sugallja – hercegnő burgonyával adtam meg.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük