Skip to content

Zöldborsó pörkölt

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Olcsón, gyorsan, finomat!Felejtsd el a húst, helyette próbáld ki virslivel és, ha lehet friss borsóval. Szerencsére a borsót mirelit formában az év bármely szakaszában beszerezheted, így végül is bármikor ízletes fogást készíthetünk!Már említettem, én elfogult vagyok, mert imádom a zöldborsót, ezért ez az étel is az egyik hétköznapi  kedvencem.

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #zoldborso #receptvideo #egyszerurecept #recept ♬ Rolling In The Deep(抖音完整原版) – 王梦瑶

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg kifejtett zsenge zöldborsó (vagy mirelit)
  • 3 pár bécsi virsli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • étolaj
  • só, bors, ételízesítő
  • kb. 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 1 cs friss petrezselyemzöld
  • 1 dl paradicsomszósz

 

 

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, olajon pirítjuk, majd rátesszük a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Együtt pároljuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Felöntjük körülbelül 3 dl vízzel és ekkor hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a paradicsomszósszal.
A vizet szükség szerint pótolhatjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg!
Fedő alatt puhára főzzük a borsót, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Néhány percig főzzük. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 1-2 ek forró szafttal, majd a pörkölthöz adjuk. Még néhány percig összerottyantjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

Sokan köretet adnak a zöldborsó pörkölthöz, nokedlit vagy bármi mást. Szerintem semmi ilyesmi nem szükséges hozzá, csupán ropogós, friss házikenyér!

 

 

2 thoughts on “Zöldborsó pörkölt”

  1. Érdekes párosítás a zöldborsó és a virsli. Hamarosan kipróbálom!
    Viszont van egy félelmem: nem édes ez a pörkölt egy kicsit?
    A virslinek nem nagyon karakteres az íze, a borsó és a hagyma pedig édeskés.

    1. Nem édes az íze egyáltalán, de mint minden más ételt, szájízünk szerint ízesíthetünk. Sosem kell szóról-szóra követni egyik receptet sem :). Ennél az ételnél is lehet erőteljesebben ízesíteni. (Értem ez alatt a sót, borsot, ételízesítőt.)

Hozzászólás a(z) Sylvia bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük