Skip to content

Túrós vaníliapudingos kakaós piskóta

Print Friendly, PDF & Email

 


Ezt a süteményt hamar össze lehet dobni!
A krém túrós, viszont simán vaníliásan is készíthető. Másnap is nagyon finom, nem szárad ki. A maradékot (már, ha marad másnapra :), reggelire szoktuk elfogyasztani egy pohár kakaó társaságában.


Hozzávalók 4-5 főre:


Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl langyos víz
  • 1 dl olaj
  • 1 cs sütőpor
  • 4 ek holland kakaópor
  • 3 db tojás
Krémhez:
  • 30 dkg túró
  • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárgája



Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A krémhez a pudingot a tejjel és a 2 evőkanál cukorral megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Ezután a pudinghoz adjuk a többi hozzávalót: a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a túrót. Jól összekeverjük a krémet és nyomózsákba töltjük. (Ha nincs nyomózsák, zacskóba is önthetjük és az egyik sarkát levágjuk.) Így nyomjuk a krémet rácsosan a tésztára:

Ezután 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük