Skip to content

Túrórudi házilag

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

Az igazi Pöttyös Túró Rudi igazi Hungarikum!
Ez az itthoni változat garantáltan adalék mentes. A gyerekek kedvence, az enyémnek valóban toplistás. Drága Flávió neked készítettem és remélem ízlik majd neked. Puszi: Anya

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 3 ek porcukor
  • 3 ek tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 2 ek zselatin
  • 0,5 dl víz
Bevonáshoz:
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A túrót, a tejfölt, vaníliás cukrot, porcukrot, vanília aromát és citromhéjat alaposan kikeverjük (én robotgéppel végeztem). Érdemes kóstolni közben és lehet még tetszőlegesen ízesíteni. A 0,5 dl vízben kikeverjük a zselatint és felmelegítjük folyamatos keverés mellett. Majd langyosra hűtjük, még mindig kevergetve, nehogy megdermedjen! Ezután hozzákeverjük a túrós masszához. Kb. 10-15 percre a hűtőbe tesszük, ez idő alatt kicsit összeáll, megdermed a massza. Újra alaposan átkeverjük és elkezdjük elkészíteni a túró rudi formákat:

 

 

 

Kb. 20 cm-es téglalapokat vágunk a folpackból. Majd erre halmozunk 2 teáskanál segítségével, kb. 3 teáskanálnyi túrókrémet. A folpack segítségével megformázzuk a hengereket, a rudikat. Nekem 10 darab kb. 10 cm hosszúságú túró rudi lett a fenti mennyiségből. Tálcára tesszük és hűtőben pihentetjük 1-2 órán át. Ezután a csokit apróra tördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A rudik végeit levágjuk egyenesre. A megolvadt csokiból, sütőpapírra kenünk rudi hosszúságú csoki csíkokat, amelyekre ráhelyezzük a hideg túró rudakat:

 

 

 

Utána a tetejére óvatosan ráöntjük a csokit, vagy ecsettel elkenjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Lehet, hogy nem lesz szép egyenletes, de érdemes többször próbálkozni, viszont nagyon finom és ez mindenért kárpótol!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük