Tonhalas római saláta

ekkor

 

 

 

Ez egy finom, egészséges és könnyű saláta a tonhal kedvelőinek! 
Azzal, hogy a hőmérő higanyszála egyre felfelé kúszik, egyre jobban igényem van arra, hogy salátákat dobjak össze. Ha nem szeretnétek plusz kilókkal gazdagodni, akkor érdemes egy-egy könnyebb vacsorát, ebédet beiktatni. 🙂 
Már korábban is készítettem tonhalsalátát.
Most jöjjön egy újabb változat:


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db római saláta
  • 10 dkg koktél paradicsom
  • 4 db kovászolni való uborka
  • 1 doboz (170 g) morzsolt csemegekukorica konzerv
  • 1 doboz (160 g) tonhal konzerv (olaj nélkül)
  • fél citrom
Öntethez:
  • 3 ek extra szűz olivaolaj
  • 2 ek olaj a tonhal konzervből
  • 2 ek citromlé
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:


A megmosott salátát felcsíkozzuk és egy tálba tesszük. Az uborkát kockára, a koktél paradicsomot félbe vágjuk. Elkészítjük az öntetet: az összetevőket alaposan elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük és jól összeforgatjuk. Hozzákeverjük az uborkát és a paradicsomot, valamint a lecsepegtetett kukoricát is. A tonhalat szintén belekeverjük és citrom szelettel díszítve tálaljuk. (Aki pikánsabban szereti, az még kevés citromlevet nyomjon a salátájára.)

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük