Skip to content

Tojáspörkölt főtt burgonyával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 


Biztosan manapság is gondot jelent sok családban, hogy a fizetés előtti napokban, amikor már megcsappan a konyhapénz, milyen olcsó, de ízletes ételt lehetne összedobni?! Ez egy ilyen olcsó és könnyen elkészíthető étel.
Gyermekkorom íze ez is: régen mindig a nagymamám készítette, később az anyukám, most pedig „én vagyok a soros”. 🙂
Az én családom nagyon szereti, főzelékek mellé is szívesen készítem. Aki alapból is szereti a tojást, az ne habozzon és készítse el! Ráadásul tényleg annyira, de annyira egyszerű, és fél óra alatt készen van.


Hozzávalók 4 főre:

  • 10 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 4 ek olaj
  • só-, bors-, fűszerkömény ízlés szerint
  • 1 tk Piros Arany

 



Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pároljuk együtt, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát. Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük és sózzuk, borsozzuk és pici őrölt köménnyel és Piros Arannyal is ízesítjük. Kb. 20 percig főzzük a pörkölt alapot, amíg besűrűsödik (közben a vizet pótoljuk, ha nagyon elfőne). A tojásokat kb. 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk. Az elkészült pörkölt alapba tesszük a tojásokat, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Óvatosan kavarjuk meg, hogy a tojások ne nagyon sérüljenek. Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá. Főtt burgonyával, tésztával, galuskával tálalhatjuk. Savanyúság finom lehet hozzá, mint minden más pörkölthöz is.

Tipp: főzelékek feltétjeként is ajánlom nektek. Nálam leggyakrabban így készül.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük