Skip to content

Tarhonyás hús

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A tarhonyás hús a menzák egyik sztárja, de otthon készítve biztosan finomabb fogást kapunk! Maga az étel tulajdonképpen nem más, mint pörkölt tarhonyával.
Ez az egyszerű és laktató egytálétel, ami nagyon ízletes. Előnye még, hogy akár több napra előre is elkészíthetjük. Ha nem szeretnénk sertéshúst, csirkéből is ugyanolyan kiváló, de akár zöldségekkel is helyettesíthetjük, úgy is remek fogás lesz belőle.


Hozzávalók 4 főre:

  • 70-80 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 40 dkg tarhonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • kb. 6-8 ek olaj összesen
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított húst felkockázzuk. A hagymát szintén, ahogyan a szalonnát is. Ezután olajon megpirítjuk a szalonnát és hozzáadjuk a hagymát is. Amikor a hagyma kellőképp üveges lett, hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A tűzről félrehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát és kevés vízzel felöntjük. Az apró kockára vágott paradicsomot és paprikát is belerakjuk. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel és őrölt köménnyel. Kb. 1 óra alatt majdnem készre főzzük.
Ez idő alatt egy másik lábasban egy kis olajon feltesszük pirulni a tarhonyát, amíg egy kicsit megbarnul, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk és időnként kevergetve, félpuhára főzzük. Ha letelt a hús 1 órás főző ideje, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tarhonyát is. Így együtt még kb. 20 percig főzzük, gyakran megkeverve, ha szükséges még egy kis vizet önthetünk hozzá. Tetszőleges savanyúsággal, friss péksüteménnyel tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük