Egy régi receptújságot lapozgatva találtam ezt a salátát.
Gyors és ideális előétel, vagy köret lehet, akár egy kalóriaszegény étrendben is. Jól illik hozzá a rukkola kissé kesernyés, sajátos íze és a méz, valamint a balzsamecet ízének a keveredése.
Pillanatok alatt egy nem hétköznapi ételt varázsolhatunk az asztalunkra.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 db körte
- 10 dkg vegyes saláta, vagy rukkola
- só, négyszínű bors ízlés szerint
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek méz
- 1 dl fehérbor
- kb. 4 ek olaj
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, nem hámozzuk meg, csak négybe vágjuk és magházukat kivágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon, erős lángon megsütjük a körtéknek mindkét oldalát. Picit sózzuk és meghintjük a borssal. A mézet rácsorgatjuk és felöntjük a borral. Egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is: a salátát ízlésesen tányérokra rendezzük, ráfektetjük a körtéket és balzsamecettel (vagy balzsamecet krémmel) meglocsoljuk.
Tipp: Kiváló előétel lehet úgy is, ha néhány szelet serrano- vagy prágai sonkát teszünk a salátára a körték közé. Érdemes így is kipróbálni, fenséges fogás!