Skip to content

Sült hagymavirág

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ha szeretitek a sült hagymakarikákat, ezt a nagyon mutatós finomságot is érdemes kipróbálni! Egyébként csak egy kicsit kell hozzá ügyesnek lenni, és bárki könnyen el tudja készíteni. 
Amikor nem köretnek készül, akár egy buliban is sikert arathatunk vele, ha készítünk hozzá egy jóféle mártogatós szószt. (Pl.: sajtos vagy chilis, currys, stb.)


Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db nagy fej vöröshagyma
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • só-, bors-, őrölt fűszerpaprika-, fokhagymasó-, chili ízlés szerint
Sütéshez:
  • kb. 3-4 dl olaj



Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymának levágjuk az egyik tetejét, majd nagyon óvatosan keresztben felszeleteljük, mint egy pizzát. Nagyon vigyázva, hogy a hagyma nagyságától függően kb. 1-2 cm-t hagyjunk a hagyma alján egészben. (Tehát úgy vágjuk cikkekre, hogy a gyökérrésznél nem vágjuk át, ez fogja egyben tartani a hagymát, innen nyílnak majd szirmokká a bevagdosott hagymacikkek.)

 

 

 

 

Széthajtogatjuk a szirmokat, ha nem megy, akkor 1-2 percre jeges vízbe tesszük.

 

 

A lisztet összekeverjük az ízlés szerinti fűszerekkel: egy kevés sóval, borssal, pirospaprikával, chilivel és fokhagymasóval. A tojást enyhén sózzuk, és elkeverjük a tejjel. A hagymavirágot a fűszerezett lisztbe mártjuk, úgy hogy mindenhol befedje, majd a tojás-tej keverékbe, végül megint a lisztbe.

 

 

 

Ezután, ha van egy kis időnk, betesszük a fagyasztóba. Fogyasztás előtt, egy kisebb, de magasabb lábasban olajat forróra hevítünk és a hagymát fejjel lefelé, óvatosan beletesszük. Mérsékeljük a hőt, hagyjuk sülni, majd óvatosan megfordítjuk. Amikor már szép aranybarna lett, szűrőkanállal lecsepegtetjük, és papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Frissen, melegen tálaljuk. Akár köretként, de bármilyen mártogatós szósszal, önálló fogás is lehet ez a szépséges, ropogós hagymavirágunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük