Sült csirkecomb hagymás törtburgonyával

ekkor

 

 

A sült csirke az egyik legegyszerűbb és egyben legfinomabb étel: sült csirkét süthetjük egészben, de külön a sült csirkecomb, csirkeszárny sőt a sült csirkemell is ízletes. A fűszerekkel pedig érdemes kicsit kísérletezgetni.


Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 3 db nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só-, bors-, majoranna-, szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
  • kb. fél dl olaj vagy 2-3 ek libazsír

 

Elkészítés:
A vöröshagymát karikára vágjuk. A combokat alaposan megtisztítjuk, a csontok mentén késsel egy kicsit megszurkáljuk, hogy majd jobban megpuhuljon. Egy kisebb méretű tepsibe szórjuk a hagymakarikákat. A zúzott fokhagymával bedörzsöljük a combokat, majd ízlés szerint fűszerezzük: sóval, borssal, majorannával és szárnyas fűszerkeverékkel. (Ezt előző nap is megtehetjük, akkor még finomabb lesz a hús.)  A hagymaágyra fektetjük a combokat. Olajjal vagy zsírral és kb. 1 – 1.5 dl vízzel meglocsoljuk. Alufóliával lefedjük és 180 – 200 fokra (hőlégkeveréses) előmelegített sütőbe kb. 1 órát puhítjuk. Majd a fóliát eltávolítva kb. további 30 percet (alsó-felső sütési módon) pirítjuk. Félidőben megfordítjuk a husikat, hogy mindkét oldaluk szépen megpiruljon.
Rengeteg köret illik hozzá, kinek éppen mire van gusztusa. Én most hagymás törtburgonyát és párolt vöröskáposztát készítettem.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük