Skip to content

Sörös hagymás tepsis burgonya

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ha unod már a megszokott burgonyás köreteket, akkor ezt érdemes megsütnöd és kipróbálnod! Nagyon ízletes és bármilyen sült vagy rántott husihoz ajánlom figyelmetekbe.


Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 6 ek olivaolaj
  • 1 ek mustár
  • 2 ek balzsamecet
  • 6 ek sör
  • só-, bors ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk és héjastól, sós vízben kb. 20 perc alatt megfőzzük. Ezután meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. A hagymát is megtisztítjuk majd félkarikákra felszeleteljük. A burgonyát és a hagymát egy tepsibe rendezzük el. Elkészítjük az öntetet: az olivaolajat, a mustárt, a balzsamecetet és a sört összekeverjük, majd ráöntjük a tepsiben lévő zöldségekre. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

 

 

180 fokra előmelegített sütőben sütjük, 15-20 percig, majd 200 fokon még 15 perc alatt, hogy kicsit megpiruljon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük