Skip to content

Salsa

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

Egy nyáresti buli leggyorsabban elkészíthető étele a friss, nyers, paradicsom salsa. Bulikra kiváló tortilla mellé, fajitas mellé, de akár húsokhoz, halakhoz is.
A mexikói konyha egyik legáltalánosabb étele, rengeteg módon felhasználható, lehet fő és előétel egyaránt.


Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db paradicsom
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db chili paprika
  • fél lime frissen facsart leve
  • 1 csomó friss koriander
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint

 

Elkészítés:


Az összes hozzávalót: paradicsomot, lilahagymát, chili paprikát, lime levét, koriandert, fokhagymát, sót, borsot egy késes aprító gépbe tesszük és durvára (nem krémesre) aprítjuk. Ha nincsen ilyen gépünk, akkor nagyon apró kockákra vágjuk az alapanyagokat és hozzáadjuk a fűszereket.
Alaposan átkeverjük, és minimum egy órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt forgassuk át, ha szükséges még ízesítsük és már kínálhatjuk is. (Aki szereti a csípőset, az ne fukarkodjon a chilivel. :))

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük