Narancsos rozmaringos kacsacomb

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Vannak olyan ünnepi ételek, amiket minden évben érdemes elővenni. A kacsacomb is egy ilyen fogás, amit nem lehet megunni. Sőt, egy igazi karácsonyi illetve ünnepi klasszikus! Az édeskés, gyümölcsös zamatú kacsacomb nagy családi, ünnepi vacsorák tökéletes főétele!

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db kacsacomb
  • 1 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 3 dl húsleves alaplé
  • 3 ág friss rozmaring
  • 1 db narancs

A mázhoz:

  • 1 db narancs kifacsart leve
  • 2 ek narancslekvár
  • 1 ek méz
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 tk szójaszósz
  • só-, bors ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított kacsacombokat egy tepsibe tesszük. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és a húslevest aláöntjük. A hagymát cikkekre vágjuk és köré szórjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 2 órán át sütjük. Közben a levével néha-néha meglocsolgatjuk. Ha a léből túl sok marad a végén alatta, akkor leöntünk belőle.
Ez idő alatt elkészítjük a mázat. A narancslevet összeforraljuk a mézzel, a lekvárral, balzsamecettel, szójaszósszal. Egy csipet sóval, borssal ízesítjük. Ezzel a narancsos mázzal leöntjük a kacsacombokat. A rozmaringot és a meghámozott narancsgerezdeket rá, illetve köré tesszük.

 

 

200 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

 

 

Aki szereti, készíthet hozzá párolt vöröskáposztát és hagymás tört burgonyát. Nálunk most egy különleges köret készült, amiben az egyik kedvencem van, mégpedig az édesburgonya. Tepsiben sütöttem: Édesburgonya céklával és répával.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük