Milánói makaróni

ekkor

 

Ma már tele vannak az üzletek polcai készen kapható, üvegekbe zárt szószokkal. Ezek azonban többnyire tartósítószereket tartalmaznak, és valljuk be, az ízük sem az igazi. Én abszolút nem kedvelem, legyen bármilyen szószról és raguról szó. Az időt nem sajnálva, inkább magam készítem. A milánói tészta egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, paradicsomos, ragus étel. Az alapokat pedig már úgy bolondítod meg fűszerekkel, ahogy neked tetszik.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg makaróni
  • 20 dkg főtt füstölt tarja
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 210 g sürített paradicsom (nagy- és kis konzerv)
  • 1 dl ketchup
  • 20 dkg trappista sajt
  • só-, bors-, bazsalikom-, oregánó-, kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés:
A raguhoz a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. A gombát felszeleteljük és a hagymához adjuk, kicsit pirítjuk, majd a csíkokra vágott tarját is hozzákeverjük.
Következik a sűrített paradicsom, és a ketchup valamint a fűszerek ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű. Közben bő forrásban levő sós vízben kifőzzük a makarónit. Leszűrjük és összekeverjük a raguval.
A makarónit a reszelt sajttal megszórva tároljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük