Meggyszósz főtt hússal és főtt burgonyával

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

Imádom, régen a nagymamám készítette, gyermekkorom emlékeit idézi. A meggyszósz igazi retro klasszikus és ezt is általában mindenki másképpen szereti: édesebben, savanykásabban, ki-ki szájíze szerint. Sokan nevezik “menzakosztnak”. Érdemes kicsit elnosztalgiázni és feleleveníteni a régi ismerős ízeket, nem fogtok csalódni benne!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg meggy
  • 1 tk őrölt fahéj
  • csipet só
  • cukor ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint (friss)
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek étkezési keményítő (vagy liszt)

Elkészítés:

A megmosott meggyet kimagozzuk. Maradhatnak egészben a szemek vagy pedig félbevágjuk őket. Beletesszük egy lábasba és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük fahéjjal, sóval és ízlés szerint cukorral és a citromlével. Feltesszük főni, közben elkészítjük a habarást:A keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel. Kb. 10 perc után behabarjuk, majd 1-2 perc alatt kiforraljuk. Nálunk sokszor húsleves mellé készül, így már megvan a második fogás is: meggyszósz, főtt hús, és főtt burgonya.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük