Skip to content

Majonézes duplán húsos saláta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

A majonézes saláta gyűjteményem egy újabb darabja! 🙂
Tudom, hogy sajnos nem éppen kalóriaszegény saláták, de nagyon szeretem mindet egytől-egyig. Ebben a salátában van ropogós jégsaláta, kukorica és sajt, valamint hús is, pontosabban sonka és tarja. Így még laktatóbb lett és akár főétel is lehet egy szelet pirítós társaságában. 
Remélem kipróbáljátok! 

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg gépsonka vagy csirkemell sonka
  • 15 dkg füstölt főtt tarja
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg jégsaláta
  • 1 doboz (340 g) konzerv kukorica
  • 1,5 pohár (kb. 250 g) tejföl
  • majonéz
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk mustár

 

Elkészítés:
A tarját, a sonkát, a sajtot és a salátát vékony csíkokra szeleteljük, majd egy nagy tálba tesszük. A kukoricát lecsepegtetjük és a többi hozzávalóhoz keverjük. Elkészítjük a majonézt, hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt is. Ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Alaposan összekeverjük és a jól behűtve tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük