Krisztina majonézes csirkemell salátája

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ezt a salátát mindig előételként esszük az egyik barátnőmnél. Náluk ez egy családi recept, amit gyakran készítenek. Nagyon örültem, amikor megkaphattam a receptet és én is kipróbálhattam otthon.
Nagy kedvencem, remélem nektek is ízleni fog.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • kb. 2 adag tartármártás
  • 1 liter csirkehúsleves (lehet kockából is)
  • 1 db kígyóuborka

 

 

 

Elkészítés:

Az aszalt szilvát langyos vízbe áztatjuk. Pár órát hagyjuk, hogy megpuhuljon.
A megtisztított csirkemellet félbevágjuk és a levesben puhára főzzük.
Ez idő alatt elkészítjük a tartármártást.
Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, lecsepegtetjük és nagyon apró kockákra vágjuk.
Az aszalt szilvát leszűrjük és szintén apróra vágjuk.
Az uborkát megmossuk és apró kockákra daraboljuk.
A saláta összeállítása következik: egy kör alakú tál aljára tesszük elsőként a főtt csirkemell kockákat. A tartármártás felével meglocsoljuk a hús tetejét. A rétegezést folytatjuk a felaprított aszalt szilvával, amit szépen, egyenletesen elterítünk a tetején. Ezután a maradék tartármártással meglocsoljuk. A legvégén beterítjük a kockákra vágott kígyóuborkával.
Jól behűtve tálaljuk. Fokhagymás, fűszervajas bagettel kínáltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük