Skip to content

Húsleves csigatésztával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A magyar konyha legősibb ételei közé tartozik a leves, ezek között is a húsleves, mivel a vadászatban csak húst szereztek az ősi vadászaink, amiből többek között levest főztek, ami kellő energiát adott nekik.
A finom húsleves főzés fő szabálya, hogy lassan és kellő ideig főjön és a friss zöldségek hozzáadásával lesz meg a kívánt összhatás.
 
Hozzávalók 5-6 főre:
  • 1,5 kg csontoskaraj
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 kis gumó zeller
  • 1 nagy v.hagyma
  • 1 nagy krumpli
  • 1 kis karalábé
  • 2 kelkáposzta levél
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • só, szemesbors
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld + zellerzöld
  • 2 gerezd fokhagyma

 

 

 

Elkészítés:
A húst megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a habját leszedjük. A zöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk és a levesbe tesszük (a krumplit, a hagymát, és a karalábét egészben hagyjuk).
A fűszereket (szemesbors, fokhagyma) teatojásba rakjuk, és úgy engedjük a levesbe. A zellerzöldet is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval és a húsleveskockával.
A húslevest nagyon lassú tűzön körülbelül 3 órát főzzük. Amikor minden puha, a levest leszűrjük és külön tálaljuk a főtt húst és a zöldségeket.  (Amikor marhahúsból készítem a levest, akkor a főzési idő hosszabb lesz. )
Végül sós vízben kifőzzük a csigatésztát és hozzáadjuk a leveshez és friss petrezselyemzölddel megszórjuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük