Gyömbéres citromos mártás

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A gyömbér-citrom-méz kombinációja egy nagyon izgalmas ízkavalkád.
Szeretem az ázsiai konyhát, a különleges fűszereket. A gyömbérről az is köztudott, hogy olyan afrodiziákum, amit már évezredek óta használnak. 🙂
Ha szeretnél egy különleges ételt, amiben a gyömbér kap főszerepet, akkor hajrá, ki kell próbálnod! Ajánlott receptem: Gyömbéres-citromos kínai csirkemell.
Továbbá ez az isteni mártás sertésszűzhöz, kacsamellhez is kiváló választás.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 dl csirkehúsleves
  • 2 ek barnacukor
  • 1 dl méz
  • 1 db diónyi gyömbér
  • 1 db citrom
  • 1 tk kínai ötfűszer keverék
  • 3 ek szójaszósz
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 ek kukoricaliszt

 

 

Elkészítés:

A mártáshoz egy lábasba tesszük a kifacsart citrom levét és reszelt héját, a cukrot, mézet, a julienre vágott gyömbért, szójaszószt, a kínai ötfűszer keveréket. Végül a csirke alaplével felöntjük és pár perc alatt összeforraljuk. Ezután a tűzről lehúzzuk és átszűrjük, majd visszatesszük és a kukoricalisztet egy kevés vízzel elkeverjük, majd besűrítjük vele a mártásunkat.

Ajánlott receptem: Gyömbéres-citromos kínai csirkemell.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük