Grillezett ázsiai csirkemell

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Nagyon szeretem az ázsia édes-savanyú, vagy édes-sós ízeket. Ráadásul grillezni is nagyon szeretek, így a grill ételeket is preferálom. Csak egy ízletes pác hozzá és valamilyen husi, aztán pár órára mehet a hűtőbe. Később pedig a szabadban, rövid idő alatt elkészül a fenséges vacsoránk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé

A páchoz:

  • 3 ek vörösborecet
  • 3 ek cukor
  • 5 ek szójaszósz
  • 5 ek ketchup
  • 1 tk mustár
  • 1 kk bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk csípős Piros Arany
  • 5 ek olaj

 

 

 

Elkészítés:

Először elkészítjük a pácot. Az ecetet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és egy kanállal addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, borssal, ketcuppal, Piros Arannyal és a mustárral jól elkeverjük. Végül az olajat is ráöntjük és az egészet alaposan elkeverjük.
A megtisztított hússzeleteket kissé klopfoljuk. Egy zárható dobozba vagy egy tálba teszünk egy keveset a fűszerkeverékből, majd a hússzeleteket beleforgatjuk. A maradék páccal leöntjük a tetejét. Letakarva illetve lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Parázsló faszénen, grillrácson vagy tárcsán egyszer-kétszer megforgatva készre sütjük, közben a maradék fűszeres olajjal kenegetjük.
Köretem franciasaláta volt. Aki nem szereti, neki ajánlhatok más majonézes salátát is. Válogassatok kedvetek szerint!

 

Recept videóm:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük