Grillen sült mézes mustáros tarja

ekkor
Print Friendly, PDF & Email

 

Húsok a pácban :), itt még várják a sorsukat hogy a forró grillen megsüljenek:

 



Hozzávalók 4 főre:

  • 8 szelet sertéstarja

A páchoz:

  • kb. 70 g mustár
  • kb. 1 dl méz
  • 1 dl olaj
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk és a borssal ízlés szerint fűszerezzük.
Mindkét oldalán bekenjük a hússzeleteket a mézzel majd nyomunk rá a mustárból és egy kanál segítségével elkenjük mindkét oldalán. Egy tálban sorban lefektetjük a bepácolt hússzeleteket és az olajjal megöntözzük. Néhány órán át lefedve a hűtőben pihentetjük (de akár előző este is bepácolhatjuk, én így szoktam). Végül a forró grillen, izzó faszén parázs felett megsütjük a húsok mindkét oldalát.

Én ezekkel a salátákkal és grillzöldséggel tálaltam:

 

Tipp: Amikor készen van, ha szükséges, akkor ízesítjük sóval, ugyanis korábban, ha a pácolás előtt sózzuk, akkor a hús nem puhul meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük