Grillen sült fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell

ekkor

 

Csirkék a pácban… várják sorsukat, hogy grillre kerüljenek 🙂

 

 

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 2 nagy csirkemellfilé (kb. 1 kg)
  • 450 g natúr joghurt
  • 1 ek oliva olaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint

 

Elkészítés:

A csirkemellet közel egyforma nagyságú szeletekre vágjuk és egy tálban sorban lerakjuk.

Készítsük el a joghurtos pácot: a joghurtba keverjük bele a fűszereket: borsot, ételízesítőt és a zúzott fokhagymát és az oliva olajat.
Ezzel a páccal öntsük le a húst és lefedve 1-2 órát (de akár előző este is bepácolhatjuk, én így szoktam) hűtőben állni hagyjuk.
Majd a forró grillen, izzó faszén parázs felett megsütjük a húsok mindkét oldalát. Ha szükséges, még sóval ízesíthetjük.

Én ezekkel a salátákkal és grillzöldséggel tálaltam:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük