Eperkrém leves mandulás túrógombóccal

ekkor

 

 

Javában tart az eperszezon, hozzuk ki a legtöbbet az eperből, ameddig lehet!
Az eper a kedvenc gyümölcsöm, de szerintem sokan vagyunk így ezzel. Egyszerűen nem lehet rá nemet mondani, bármilyen formában is. Lehet sütemény, vagy akár pohárkrém. Bárhogy készítjük, az biztos, hogy mennyei finomság lesz belőle.
Korábbi eperkrém leves receptem után jöjjön egy újabb változat, ráadásul egy mandulás, túrós levesbetéttel megkoronázva.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50-60 dkg eper
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • fél csomag Gála- vagy Aranka főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek cukor
  • fél citrom reszelt héja

A tetejére: 

  • néhány szem eper a díszítéshez

A levesbetéthez:

  • 25 dkg túró
  • 2 ek tejföl
  • 3 ek porcukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 dkg pirított mandula

 

 

 

Elkészítés:

Az epret megmossuk és darabokra vágjuk. Minden hozzávalót egy turmixgépbe öntünk. Az eperhez adjuk a tejszínt és a tejet. Beleszórjuk a pudingport. Ízesítjük a sóval, cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Az egészet alaposan összeturmixoljuk. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy kellemes hideg legyen.
A túrógombóchoz a túrót egy villával összenyomkodjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Reszelt citromhéjjal és porcukorral összekeverjük. Körülbelül egy órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben formázható legyen.
A mandulát egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Végül két kanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk a túrómasszából. Ezután meghempergetjük a pirított mandulában.
A jól lehűtött eperkrém levest a mandulás túrógombóccal és eper darabokkal díszítve tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük