Skip to content

Csirkés baconos alagút édesburgonyával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egyszerű elkészíteni, csak gyorsan összeállítjuk, formába pakoljuk és már mehet is a sütőbe.
Isteni finom, ezzel a húsos étellel nem fogtok csalódást okozni!

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 30 dkg szeletelt bacon
  • 1 pohár (175 g) tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 ek liszt
  • 30 dkg füstölt karaván sajt
  • 1 db (10 dkg) medve vagy mackó natúr ömlesztett sajt
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld

 

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemelleket kis kockákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A tojásokat megsózzuk és egy villával felverjük, majd belekeverjük a lisztet és a tejfölt. A sajtot lereszeljük és három részre elosztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, a natúr medve sajtot és egyharmad rész reszelt füstölt sajtot. Végül a húskockákat is beleforgatjuk. Egy őzgerinc formát kibélelünk baconnel és a széleket felváltva kilógatjuk jobb és bal oldalon. Erre teszünk egyharmad réteg reszelt sajtot, majd rákanalazzuk a csirketölteléket. Az utolsó harmad reszelt sajtot elosztjuk a tetején, végül a túllógó bacon szeleteket szépen ráhajtogatjuk. Egy nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerinc formát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen ami felfogja. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és körülbelül 1 órán át sütjük. Ezután kivesszük és a tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd a formából óvatosan ráfordítjuk. A sütőbe visszahelyezzük és körülbelül fél óra alatt szép pirosra sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, mielőtt szeletelnénk, mert forrón nem lehet szépen felvágni.

Korábban hasonló ételt készítettem már, döntsétek el ti, hogy nektek melyik ízlik jobban!

 

 

Édesburgonyát sütöttem köretnek, mert mostanában nagyon szeretjük. De hasábburgonyával vagy burgonyapürével is nagyon finom.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük