Cseresznyés muffin

ekkor

 

 

Ha pillanatok alatt szeretnél süteményt készíteni, nem is kérdés, hogy a muffin lesz  a befutó!
Egy gyors muffin felvidít egy rosszkedvű napot és  fáradtan is gyorsan összedobhatod. Mivel itt a szezon, tegyünk bele cseresznyét! A finom, ropogós cseresznye már önmagában jókedvre derít, de a kettő kombinációja igazi endorfinbomba. 🙂 🙂


Hozzávalók 4 főre (12 darab):

  • 20 dkg magozott cseresznye
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 5 g sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1 rúd vanília
A tálaláshoz:
  • porcukor és tejszínhab ízlés szerint

 

Elkészítés:

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, kaparjuk hozzá a vaníliát és egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. Egy habverővel keverjük át, hogy sima, homogén legyen a muffin tésztája. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd az egészet keverjük csomómentesre. A cseresznyéket vágjuk félbe, és szórjuk a tésztába. A muffin sütő mélyedéseibe tegyünk kis papírkosárkákat. Egyenlő részben adagoljuk bele a tésztát kb. kétharmad magasságig. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 20 percig (tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.)

 

Porcukorral megszórva tálaljuk ezt az illatos-omlós finomságot. Aki szereti, frissen felvert tejszínhabbal is kipróbálhatja.

Tipp: ezt a süteményt nem csak gyümölcsérés idején, hanem egész évben élvezhetjük. Kimagozott, mirelit cseresznyéből, vagy meggyből is készíthetjük, vagy befőttet is használhatunk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük