Club szendvics

ekkor

 

 


A club szendvics (club sandwich) amerikai eredetű “emeletes”, rakott szendvics, egy igazi világ klasszikus. Szinte minden magára valamit is adó bár étlapján ott van. 
Sokan, sokféleképpen készítik, de egy biztos, mindig van benne saláta, paradicsom, kenyér, és kétféle hús. Ha nincs kedvünk sokat bajlódni a konyhában, de ennénk valami igazán jót, akkor a club szendvics ideális választás lehet.


Hozzávalók 4 főre:

  • 1 közepes fej jégsaláta
  • 20 dkg paradicsom
  • 12 szelet bacon szalonna
  • kb. 1 dl majonéz
  • 12 szelet toast kenyér
  • 4 szelet csirkemell filé
  • szárnyas fűszerkeverék, bors ízlés szerint
  • 6 ek olaj

 


Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet kenjük be a fele olajjal és szórjuk meg a szárnyas fűszerkeverékkel és a borssal. Grillezzük vagy süssük meg a maradék olajon a serpenyőben. Süssük meg a bacon szeleteket is. Én szintén ugyanabban a grillserpenyőben pirítottam meg a toast kenyereket.
Egy szendvics, három kenyérszeletből áll. Az első kenyeret alaposan kenjük meg majonézzel, tegyük rá az összetépett, megmosott salátát, majd a sült húst. Erre jön megint egy szelet kenyér, majonéz, ismét salátával beborítjuk, majd három bacon szelet következik. Erre jönnek a karikára vágott paradicsom szeletek. A harmadik kenyér alsó felére kenünk majonézt és ezzel fejezzük be a rétegezést. Két szemközti sarkába szúrunk egy-egy fogvájót, majd egy éles késsel átlósan kettévágjuk.
Szépen enni nem lehet, csöpög, folyik minden felé :), de megéri a “szenvedést”, mert isteni!
Nekem nagy kedvencem ez a szendvics.

Tippek:

  • aki kívánja, sült burgonyát is készíthet hozzá, de a szendvics önmagában is meglehetősen kiadós
  • tükörtojás vagy főtt tojás felkarikázva is része lehet a szendvicsnek, sok helyen tojás is kerül a club szendvicsbe



 

 

2 hozzászólás Szólj hozzá

  1. Unknown szerint:

    Pontosan milyen serpenyőben készíted a kenyeret,amitől ilyen csíkos lesz?Köszönöm

    1. Sylvia szerint:

      Grillserpenyőben készítem, amiben a húsokat is sütni szoktam.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük