Skip to content

Brokkoli krémleves

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Tápláló, zöldséges krémlevesekből sosem lehet elég! 🙂
Brokkolival is érdemes kipróbálni ezt a fogást. Ez a leves, azon túl, hogy nagyon könnyű elkészíteni, még egészséges is. Amit szeretek még ebben a receptben, hogy nem liszttel vagy étkezési keményítővel érjük el a brokkoli leves krémességét, hanem a hozzáadott burgonyával.


Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg brokkoli
  • 30 dkg (kb. 3 db burgonya)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 l zöldségleves
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2-3 ek olaj
  • só-, bors-, szerecsendió ízlés szerint
Tálaláshoz:
  • 10 dkg füstölt karaván vagy trappista sajt
  • pirított kenyérkockák (kruton)

 

 

Elkészítés:

A brokkolit alaposan megmossuk és körülbelül azonos méretű részekre daraboljuk. A meghámozott burgonyát kockákra vágjuk és a vöröshagymát, fokhagymát is apróra vágjuk. Egy kevés olajon, közepes lángon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát is, és még egy percig együtt pároljuk. A brokkoli rózsákat a hagymára tesszük, a felkockázott burgonyával együtt. Átkeverjük és egy-két perc alatt megfuttatjuk a zsiradékban. Öntsük fel a zöldséglevessel és főzzük kb. 15-20 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tejszínt. Egy kevés brokkolit kivehetünk a díszítéshez, a többit botmixerrel pürésítjük. A tűzre visszatesszük, csak egyet forralunk már rajta, és el is készült a finom brokkoli krémlevesünk. Önmagában is tökéletes fogás, de kiválóan illik hozzá a kruton és / vagy valamilyen erősebb ízű reszelt sajt, pl: cheddar vagy füstölt karaván.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük