Skip to content

Boszorkánymáglya

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy isteni finom, gesztenyés desszert, ami hamar elkészül, és még a sütőt sem kell bekapcsolni :). A gesztenye az egyik téli kedvencünk. A pürét otthon készíteni kissé macerás, de szerencsére készen is megvehetjük, hogy szuper desszert készüljön belőle. 
Íme egy változat:

Hozzávaló 4 főre:

  • 20 dkg (kb. 20 db babapiskóta)
  • 1 cs Dr. Oetker csokoládéízű Desszert öntet
  • 2,5 dl tej + 2 dl tej
  • kb. 3 ek porcukor
  • 1 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 dl cukrozott habtejszín
  • 25 dkg gesztenyemassza

 

 

Elkészítés:

A 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és a vaníliás cukrokat. Ebbe a cukros tejbe mártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál aljába sorakoztatjuk őket.  A gesztenyemasszát egy nagy lyukú reszelővel a tetejére reszeljük. A csokiöntetet az előírásnak megfelelően elkészítjük, a maradék 2,5 dl tejjel, majd elfelezzük. Az öntet egyik felével meglocsoljuk a gesztenyés réteget, majd a felvert tejszínhabot elsimítjuk a tetején. Az öntet másik felével meglocsoljuk és hűtőbe tesszük néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára, hogy a piskóta megpuhuljon.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük